Molio tager DiKon’s bygningsdelsspecifikationer til sig
I Molios produktblad vedr. CCS informationsniveauer henvises der nu til DiKon’s bygningsdelsspecifikationer, der er udviklet med det formål at effektivisere leverancerne mellem aktørerne i den danske byggebranche.
Ifølge Søren Spile fra Molio er DiKon’s bygningsdelsspecifikationer med til at forenkle og konkretisere, hvilke informationer, der skal med ved den enkelte leverance, når der samarbejdes ved hjælp af bygningsmodeller. Molio har i de seneste mange år netop udviklet informationsniveauer som et værktøj til at beskrive, hvilke informationer, som skal overleveres mellem parterne ved afslutningen af faser i byggeriet og inddrager nu DiKon’s bygningsdelsspecifikation.
”Vi har inddraget DiKon’s informationsniveauer for udvalgte bygningsdele i vores produktblad for at eksemplificere, hvilke informationer, som skal med i hver leverance. Det bliver meget konkret og det tror vi er vigtigt for at få en fælles forståelse i branchen”.
– Søren Spile, Udviklingschef hos Molio.
DiKon er en forløber i branchen
Søren Spile ser DiKon’s arbejde med at eksemplificere bygningsdelsspecifikationerne som en mulig forløber for andre dele af byggebranchen, så også andre specifikationer bliver mere håndfaste.
”Man kunne forestille sig den samme form for konkretisering og eksemplificering af informationer eksempelvis inden for brandsikring eller energioptimering. Her ville det selvfølgelig være nogle andre specifikationer, som man skulle bruge, men vi håber hos Molio, at der kommer nogle flere af hen ad vejen”.
Fælles vision
På et overordnet plan har både Molio og DiKon en fælles interesse i at få udviklet generelle og anvendelige værktøjer til branchen. Den løbende udvikling og spredning af standarder til branchen ser Molio på med positive øjne.
”Hvis man ser på udviklingen af metoder og specifikationer, så er det jo ofte noget, der udvikles på et projekt. Hvis det fungerer godt, så bliver det måske en standard i virksomheden. Derfra kan det bringes videre ud til branchen og her ser jeg både DiKon og Molio som vigtige trin på den trappe”.
– Søren Spile
Molio og Søren Spile ser især en styrke i at publikationer, såsom dem DiKon er leveringsdygtige indenfor, også kan benyttes af underentreprenører, der ikke nødvendigvis har en stor BIM afdeling, da leverancerne er gjort konkrete og specifikke.
”Set i forhold til Molio er DiKon en nødvendighed, da det giver en kvalitetssikring i forhold til, at vi kan tage publikationerne videre, da disse ikke kun er udviklet til en enkelt virksomhed, men derimod udviklet i fællesskab mellem medlemsorganisationerne, der repræsenterer både arkitekter, rådgivere og entreprenører.”
For yderligere information om DiKon – Digital Konvergens se vores hjemmeside på www.dikon.info eller besøg vores LinkedIn profil her.
DiKon’s udgivelser er tilgængelige for alle og kan frit downloades, så længe det nævnes, at disse er udviklet af DiKon – Digital Konvergens. Gå til udgivelser her.


Sorry, the comment form is closed at this time.